Din Kurv

Grawood Design

Søren Graversen

På Mors – Limfjordens Perle .. Øen bag havet, er Grawood Design opstået af devisen, at udbrede kendskabet til produkter, hvor kvalitet , nærvær, og unik er nøgleordene.

Vores ønske er, at fortælle en historie om mennesker der gør det de gør, fordi de slet ikke kan lade være. Vores mål er at give dig mulighed for at købe en ting, som på ingen måde er fortravlet , upersonlig eller skabt uden mening. Derudover er det vigtigt at det du møder her i videst omfang er skabt af resttræ som ellers ville være blevet kasseret eller brændt.

Vi planter derudover et nyt træ i Danmark hver gang vi sælger et produkt.

Dette er nogle af vores små bidrag til en bedre verden!

Dansk Design

Dansk Design

Design er mange ting - og ofte lander det her et sted mellem design, håndværk og kunst. Jeg har gennem årene lavet mange forskellige unikke ting, hvor man kan lande det i både håndværk og kunst - men design er det jo også. Jeg står bag serien af spinning animals fra ChiCura Copenhagen, som i løbet af efteråret 2022 vil komme til at bestå af 6 forskellige figurer som hver kommer i 2 størrelser. Derudover er vores fugl Birdie og anden Grawand 2 figurer som er designet for en del år siden og håndlavet her siden, figurer som har sat sig fast i vores produktserie. Grawood-Unik er en serie af træprodukter, som der skabes omkring det enkelte stykke træ, og derfor kun er muligt at lave i et eksemplar.

Bæredygtighed

Bæredygtighed

Hvad er det vi er dygtige til at bære? Vores lille værk vil aldrig gøre en forskel i forhold til global overforbrug, eller flytte noget i forhold til en ulige verden. Dog ser vi os selv som bærere af en stafet - en stafet vi er forpligtet til at give videre. Når vi arbejder med rest og genbrugsmaterialer er det ikke fordi det er nemmere eller billigere, men fordi det er vigtigt. Vi bestræber os desuden på at designe og producere ting, som er skabt til at leve og skabe glæde i mange år. I fællesskab kan man alting - vi ønsker inderligt at bære vores lille del.

Fanget i afhængighed.

Fanget i afhængighed.

Mennesker søger forskellige ting - rigdom, den nye sofa eller bil, magt eller selvrealisering. Jeg søger altid efter det perfekte stykke træ. Det stykke der indeholder noget der kommer til at glæde i mange år. Træ er det mest fantastiske materiale der findes. Der findes ikke 2 ens stykker - hverken i udseende, struktur eller muligheder. Træet bliver hver eneste dag ved med at fascinere mig - når jeg ser på det, rører ved det og arbejder med det. Jeg kan som skaberen have ideer og visioner for hvad der skal komme ud af træet, men i sidste ende er det slet slet ikke mig, men træet der bestemmer det endelige resultatet. Det vil for altid pirre min nysgerrighed.

NÅR KÆRLIGHED TIL GODT HÅNDVÆRK OG KÆRLIGHED TIL DEN FORUNDERLIGE VERDEN AF TRÆ, BLIVER TIL NOGET MAN SLET IKKE KAN LADE VÆRE MED – SÅ MÅ DET VÆRE ÆGTE.

Når kærlighed til godt håndværk og kærlighed til den forunderlige verden af træ, bliver til noget man slet ikke kan lade være med – så må det være ægte.
Søren Graversen flyttede sammen med sin familie til Mors i sommeren 2016. Rammen om det lille værksted er en landejendom på Sydvest Mors med udsigt over marker og Limfjorden. Det lille trædrejer værksted hvor stille sommeraftener og råkolde vinterdage bliver brugt til at lede efter små kunstværker inde i brændeknuder, lime op til en skål der skal drejes i morgen, eller at nyde en kop kaffe ved brændeovnen mens tankerne får frit løb udi hvad man kan dreje næste gang.

 Fascinationen af håndværk og lysten til at skabe er drivkraften. Alle emner drejes i hånden efter øjemål, så der vil aldrig være 2 helt ens stykker håndværk. Udtrykket i det enkelte stykke træ kan være vidt forskelligt fra et andet stykke af samme sort, hvilket gør at man aldrig på forhånd kender det enkelte stykkes udtryk på forhånd.